Reklame


Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u finale prvog grend slema sezone, Australijan opena, i tako će imati priliku da brani trofej od prošle sezone!



Đoković je u polufinalu turnira u Melburnu posle velike borbe u fenomenalnom meču savladao Britanca Endi Marija u pet setova rezultatom 3:2, po setovima 6:3, 3:6, 6:7(5), 6:1, 7:5. Meč je trajao četiri sata i 50 minuta.


Đoković je bolje počeo meč i brzo dobio gem na svoj servis. U drugom gemu srpski teniser je imao dve prilike za brejk, ali je Marej uspeo da osvoji četiri uzastopna poena i izjednači na 1:1. Posle vođstva Đokovića sa 2:1 u gemovima usledio je period loše igre dvojice tenisera na svoj servis. Prvo je Srbin napravio brejk za 3:1, potom je Škot uzvratio za 3:2, ali je onda najbolji igrač sveta opet oduzeo protivnikov servis i poveo sa 4:2. Sigurnom igrom Đoković je priveo prvi set kraju i poveo sa 1:0.

Marej je već na startu drugog seta ponovo izgubio svoj servis, ali je posle 0:2 dobio naredna četiri gema i iskoristio nekoliko grešaka Đokovića za izjednačenje u setovima.

Treći set rešen je u taj-brejku, u kojem je dominirao Marej, a koji je završen 7:4 za škotskog tenisera. Četvrti set završen je mnogo brže nego ostali, pošto je Đokoviću bilo potrebno 25 minuta da se vrati u meč i izjednači na 2:2.

U odlučujućem petom setu najduže se čekalo na brejk - do šestog gema kada je Đoković poveo sa 4:2. Marej se, međutim, ni tada nije predao već je posle dva sigurna servisa obojice igrača napravio brejk za 5:4, a onda servirao za izjednačenje. Uz dosta muke Đoković je uspeo da dobije naredni gem na svoj servis, a onda je napravio brejk za pobedu iskoristivši prvu od dve meč lopte.

Posle pobede u reprizi prošlogodišnjeg finala Australijan opena, u kojem je Đoković takođe bio bolji od Mareja, srpski teniser sada vodi u međusobnim duelima sa 7:4.

Srpskog asa u finalu očekuje još jedan epski susret, protiv Španca Rafaela Nadala, koji je u četvrtak bio bolji od Rodžera Federera sa 3:1.

Đoković je u poslednjih šest susreta sa Nadalom izašao kao pobednik, i to svih šest u finalima velikih turnira, Mastersa i grend slemova (Vimbldon i US open).

Veliko finale na programu je u nedelju ujutro po srednjeevropskom vremenu. 

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.