Reklame


- Moj utisak je posle posete Moskvi da je Rusija donela konačnu odluku da pruži utočište porodici Slobodana Miloševića, koja je dogovorena posle 5. oktobra 2000, kada je sprečeno krvoproliće u Srbiji i kada je Slobodan Milošević priznao rezultate demokratskih izbora, a potom se povukao sa vlasti - kaže za “Blic” glavna tužiteljka Srbije Zagorka Dolovac.
Zagorka Dolovac
Ona navodi da sumorne devedesete godine, vreme ubijanja, ekonomskog posrtanja i političke nedoslednosti mora zameniti vreme utvrđivanja istine u zakonitim sudskim postupcima.
 
- Od zakona i pravde niko ne treba da bude zaštićen, pa ni članovi porodice Milošević, jer upravo zakon i pravda pružaju građanima Srbije garanciju da će njihova prava, ali i imovina biti zaštićeni. Smatram da su u slučaju postupka protiv Mirjane Marković i Marka Miloševića nadležni sudovi obe države - kaže tužiteljka Dolovac.
 

Ona podseća da su s generalnim tužiocem Rusije Jurijem Čajkom potpisali sporazum o saradnji dva tužilaštva i dodaje da je tim omogućena efikasna i neposredna komunikacija dva tužilaštva u krivičnim predmetima.
 
- U bilateralnim kontaktima gospodin Čajka i ja konstatovali smo potrebu efikasne saradnje dva tužilaštva i osvrnuli smo se na neke konkretne oblike saradnje koje bismo u budućnosti mogli da imamo - kaže tužiteljka Dolovac.
 
Ona napominje da je tako postupak za trgovinu ljudskim organima, koji vodi srpsko Tužilaštvo za ratne zločine, izazvalo posebnu pažnju u bilateralnim razgovorima sa ruskim kolegama.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.