Reklame


U razgovoru sa novinarima hrvatske emisije "Red Carpet" Emir Kusturica je iskazao svoje stavove o trenutnom stanju u najvećoj filmskoj industriji, Holivudu, dodavši da i rediteljski debi Anđeline Džoli smatra lošim filmom, kao i većinu drugih.
Emir Kusturica
- Najveća fabrika laži trenutno je Holivud, koji proizvodi filmove po jednom receptu. Uspešni filmovi podrazumevaju određeni sadržaj kvaliteta, a kad već postoje zvezde koje zamenjuju svece, pošto nraprave glupe filmove onda ti glupi filmovi često budu propagandno oružje. Jedan od tih filmova je režirala inteligentna, ali moram priznati i vrlo naočita Anđelina Džoli. Sadržaj i način na koji je napravila film naravno ne odgovaraju visini onoga što su nekada bili holivudski filmovi, ali zato služi svrsi propagande - istakao je reditelj.

Kusturica je takođe prokomentarisao i nedavnu lažnu izjavu Džolijeve o ukidanju Republike Srpske.

- Mislim da prvo treba proveriti ne samo kod Anđeline Džoli, nego i celu ideju o američkoj percepciji geografije. To je jedna krajnje sumnjiva kategorija i trebalo bi prvo napraviti jednu komisiju Ujedinjenih Nacija da vidimo da li ona stvarno zna gde je to - zaključio je reditelj u svom stilu.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.