Reklame


U domaćinstvu Radmile Glavonjić u čačanskom selu Jezdini, krava Đurđa otelila je muško tele bledoljubičaste boje. Tele, koje kao da je potomak kravice iz reklame za poznatu čokoladu "milka", postalo je atrakcija u ovom selu pod Jelicom, a štala Glavonjića premala je da primi sve komšije koje bi da vide neobično mladunče.
Tele, koje kao da je potomak kravicu iz reklame za poznatu čokoladu "milka", postalo već je postalo atrakcija u čačanskom selu Jezdini

- Tek kada ga je majka po teljenju olizala, uočili smo da je tele neobične boje, ali smo mislili da će vremenom ta boja preći u uobičajenu. Međutim, sutradan smo po dnevnoj svetlosti zapravo shvatili da je mališa ljubičast, baš kao u reklami. Raspitivala sam se kod veterinara otkud ovakva boja, a oni su mi objasnili da se najverovatnije radi o genetici - priča Radmila Glavonjić.
 
Ona kaže da je kravu braon boje kupila u Novoj Varoši. Navodi da se Đurđa do sada telila nekoliko puta, ali nijedno mladunče nije bilo neobično poput ovog. Radi se o omatičenom grlu, oplođenom semenom simentalske rase koje potiče iz Padinske Skele. Komšije, a pogotovu deca, oduševljeni su novim mezimcem sela.

- Tele je prelepo, deca me svako dan teraju da idemo kod Radmile u štalu da ga vide. Ni najstariji meštani ne pamte da je neka krava ikada otelila slično mladunče - kaže jedna od komšinica porodice Glavonjić.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.