Reklame


Opasne veze: Vladimir Todorović i Bojan Nešić, žandarmi koji su u sredu uveče uhapšeni sa 50 grama spida, sarađivali sa zemunskom i novobeogradskom grupom. Iznenađenje - Kada je počela akcijahapšenja, niko nije znao da su dileri zapravo žandarmi. Todorović je uhapšenodmah, dok je Nešić uhvaćen u bekstvu.
Žandarmi Vladimir Todorović i Bojan Nešić, koji su u sredu uveče uhapšeni prilikom primopredaje 50 grama spida, najverovatnije su bili deo jedne od najmoćnijih beogradskih narko-grupa, pokazali su prvi rezultati istrage. Oni se dovode u vezu sa narko-grupama iz Novog Beograda i Zemuna, što bi dalja istraga trebalo da pokaže. 
- Žandarmi su uhapšeni pri pokušaju razotkrivanja jedne distributerske mreže narko-dilera. Policija je prvo imala dojavu da se kupci nalaze sa preprodavcima droge u Rakovici. U prvi mah niko nije znao da se radi o pripadnicima Žandarmerije, kaže naš izvor blizak istrazi.

Napad na policajca

Kada je akcija hapšenja počela odmah je uhvaćen Todorović, dok je Nešić pokušao da pobegne i u tom pokušaju retrovizorom udario jednog policajca, zbog čega će mu na teret biti stavljen i napad na ovlašćeno službeno lice. 
- Kako se klupko odmotava postaje sve očiglednije da su njih dvojica bili veći deo dilerske mreže. Tačnije oni su drogu, kako se sumnja, nabavljali u saradnji sa zemunskim i novobeogradskim narko-grupama. Prilikom pretresa Todorovićeve kuće nije pronađeno ništa, ali se proverava da li se Nešić prilikom bekstva otarasio droge ili je čak nekom javio da je skloni - kaže naš sagovornik i dodaje:
Dikić: Najstrože ih kazniti

Komandant Žandarmerije Bratislav Bata Dikić izjavio je za Press da će istraga utvrditi da li su osnovane sumnje da su dvojica pripadnika službe koju on vodi umešani u preprodaju droge.
- Istraga je u toku i videćemo šta će biti. Oni su zasad osumnjičeni. Ako se dokaže da su zaista počinili krivično delo koje im se stavlja na teret, trebalo bi, za primer, da dobiju maksimalne kazne i da budu najstrože kažnjeni - rekao je Dikić.
- Ovo im nije prva prodaja i oni su u ovakvim šemama izvesno vreme. 
Kako smo saznali, Vladimir Todorović je, dok je bio pripadnik Žandarmerije, u više navrata opominjan i kažnjavan.
- On je 29. septembra. 2007. godine upućen na psihijatrijski pregled. Nakon toga Fond PIO ga je 30. oktobra 2008. godine proglasio nesposobnim za nošenje oružja i smenski rad sa psiho-fizičkim opterećenjima - naveo je naš izvor i dodao: 

Pomoćni radnik


- Todoroviću su odmah nakon psihijatrijskog pregleda oduzeti pištolj i značka, tako da on nije imao policijska ovlašćenja. On je ostao kao pomoćni radnik Odeljenja za logistiku i njegova zaduženja, između ostalog, bila su da održava travnjak i brine o zgradama... 
Policajci su uhapšeni i 12. decembra prošle godine, kada su četvorica privedena zbog primanja mita. Nikola V. (43), Nebojša K. (38), Nemanja N. (26) i Radovan Š. (41), svi iz Beograda, uzimali su novac da bi švercovali gorivo. Podsetimo, pojedini policajci su i ranije preprodavali drogu. Zato je 2009. Uprava kriminalističke policije, u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala (SBOK), uhapsila Jugoslava Petrovića iz Raške, Ivana Zuvića i Ivana Milosavljevića iz Beograda i Radomira Delića iz Kraljeva zbog postojanja osnovane sumnje da su se bavili proizvodnjom i trgovinom narkoticima. U junu prošle godine uhapšeni su i policajci koji su se pojavili na snimku nastalom u jednoj policijskoj stanici u Rumi, na kojem se vidi kako policija maltretira momka romske nacionalnosti.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.