Anonimusi su zakazali napad na najveću svetsku društvenu mrežu Fejsbuk, objavljujuć čak i datum: 28. januar. Barem tako tvrdi video koji je podignut na Jutjub, tvrdeći da govori u ime kolektiva.
- Onlajn rat je počeo i vodi se između Anonimusa i naroda sa jedne i američke vlade sa druge strane. Premda će napredovanje SOPA i PIPA kroz Kongres verovatno biti zaustavljeno, to i dalje ne garantuje da će naša prava na Internetu biti zaštićena – kaže se u video klipu.
Video poziva američki narod da učestvuje u hakovanju Fejsbuka preuzimanjem programa “Low Orbi Ion Cannon”, skraćeno LOIC, koji je uspešno korišćen za napad na sajt američkog ministarstva pravde. LOIC obara sajtove slanjem hiljada informacionih paketa na servere.
Video daje instrukcije za samo preuzimanje i korišćenje programa, kao i vreme kada to treba da se desi: u ponoć 28. januara, ali vremenska zona nije specifikovana.
- Da li želite da budete deo najvećeg Internet protesta svih vremena i prvog zvaničnog sajber rata? Operacija Globalno Pomračenje je počela i svi mogu biti njen deo – kaže se na snimku.
Fejsbuk inače operišena 60 hiljada servera i praktično ga je nemoguće oboriti.
(Izvor: Mashable.com)