Reklame

Američki novinar srpskog porekla Vilijam Dorić kaže da se po Holivudu priča da je “U zemlji krvi i meda” finansiran iz Saudijske Arabije, a da je Anđelina odabrana zbog svojih političkih stavova. Džon Vojt ključ antisrpske kampanje


AMERIČKI film “U zemlji krvi i meda” režiserke Anđeline Džoli, koja je u srpskim medijima obožavana kao lepotica i glumica, kroz priču o ljubavi Srbina i Bošnjakinje ponovio je notorne laži o Srbima. Prvi je na to ukazao novinar i izdavač Vilijam Dorić, iz Los Anđelesa, koji je javno reagovao čim je video film. Za “Novosti” kaže:
- Anđelina Džoli bi možda volela da se misli da je film umetnički, ali, u suštini, ovo delo je čista antisrpska propaganda. Režiserka publici šalje poruku da su Srbi totalno ludi, divlje zveri, a muslimani nevine žrtve. Na kraju špice ispisala je i “podatke” o muslimanskim žrtvama i “50.000 silovanih žena”...

Srpska pravoslavna crkva je u filmu optužena za zlodela.
- Izašao sam iz sale alarmiran time da je reč Srbin ponovo upotrebljena kao sinonim za zlo. Morbidna ljubavna priča završava se tako što Danijel ubija Ajlu pucajući joj u glavu, pa pada na kolena i viče: “Ja sam ratni zločinac!” Film Anđeline Džoli pokušaj je kinematografskog genocida.
MALA ZARADA- DŽOLIJEVA je potrošila 13 miliona dolara za ovaj film, a on joj donosi malu zaradu. Jedan bioskop ga je u Los Anđelesu skinuo sa repertoara posle samo tri prikazivanja, što je ogroman neuspeh - kaže Vilijam Dorić.
Dorić tvrdi da se po Holivudu priča da je film finansiran novcem iz Saudijske Arabije. I da je Anđelina Džoli odabrana kao scenarista i režiser zbog svojih političkih stavova.
- Ona nije neuka. Bliska je vašingtonskim političarima - kaže Vilijam Dorić. - A njen otac, holivudski glumac Džon Vojt, pohađao je Stepinčevu srednju školu u Njujorku. Izgrađena je 1950. godine i dobila je ime po hrvatskom katoličkom svešteniku osuđenom za zločine nad Srbima i Jevrejima u Drugom svetskom ratu. To da je Džon Vojt praktično đak Alojzija Stepinca možda je ključ antisrpske kampanje Anđeline Džoli - rekao nam je Vilijam Dorić, kome su ustaše ubile 17 rođaka u crkvi u Vojnici.
Kako tvrdi Dorić, od pet holivudskih filmova posvećenih Srbima kao zločincima, samo je “Iza neprijateljskih linija” zaradio novac. Pitamo Dorića kakva je sudbina takvih dela u SAD.
- Filmski kritičari “Njujork tajmsa” su napisali da su ti filmovi “veliko razočarenje”. Sa toliko neuspelih filmova o ratu u bivšoj Jugoslaviji nijedan producent ne bi radio još jedan takav film, naročito posle promašaja Anđeline Džoli. U Holivudu se, međutim, priča da će Džon Travolta i De Niro raditi film o Srbiji. Znam da De Niro voli Srbiju i ne verujem da će uraditi film koji će nas uvrediti - uveren je Dorić.
DETE KRAJIŠNIKA
VILIJAM Dorić Todorović je rođen 1939. u Zapadnoj Virdžiniji, u porodici Todorović iz Krajine. Školovao se za novinara i rano počeo da piše. Kolumnista je poznatih američkih glasila i od 1985. vlasnik izdavačke kuće “GM buks”. Autor je šest knjiga, od kojih je poslednja foto-monografija o Srbiji na engleskom. Nosilac je Ordena Svetog Save.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.