Reklame


Posle premijere filma „U zemlji krvi i meda“, u kojem su Srbi predstavljeni kao koljači i silovatelji, glumica i rediteljka najavila akciju protiv „genocidne tvorevine“


BEOGRAD - Diplomatski skandal!
Anđelina Žoli, glumica, rediteljka i ambasador UN, počela je da promoviše svoj film „U zemlji krvi i meda“, pa je specijalnu premijeru u Sarajevu zakazala za 17. februar, a u Beogradu za 23. Kako stvari stoje, Bošnjaci će uživati u Anđinom ostvarenju, dok će se retko koji Beograđanin odlučiti da odgleda novo holivudsko blaćenje Srba. Anđelina u filmu tvrdi da je u ratu u Bosni ubijeno 300.000 muslimana, a silovano 50.000 muslimanki?! Ali tu nije kraj naučnoj fantastici: glumica ima nameru da zatraži ukidanje Republike Srpske.

To otkriva Obrad Bubić, sekretar Saveza logoraša RS.
- Poslala mi je poziv da prisustvujem pres konferenciji koju će u maju održati u Banjaluci sa izvesnim Arčibaldom Klajnom. Ona planira da se aktivira i da zatraži da se „kao genocidna tvorevina ukine Republika Srpska“! Sve ovo naručila je ekstremna islamska politika, da bi Srbi bili prikazani, normalno, kao zločinci, koljači, ubice i silovatelji. I da bi se predstavilo da su jedine žrtve muslimani, što je gnusna laž. Odgovorio sam da je to bruka i sramota i da je još gore to što promociju laži prave u Banjaluci! Ako misle da ruše ono što smo mi stekli krvlju, grdno su se prevarili! - kaže Bubić.

U kabinetu predsednika RS Milorada Dodika rečeno nam je da zasad nemaju komentar.
- Ne možemo komentarisati ono što se nije desilo. Sačekajmo tu konferenciju, pa ćemo videti - poručuju iz Dodikovog kabineta.

Međutim, Petar Đokić, ministar za rad i boračko-invalidsku zaštitu RS, za Kurir kaže da je jasno da je na delu novi napad na RS.

- Ali s novim pristupom! Anđelinu koriste kako bi i dalje atakovali na nas. Toga je bilo i biće. Počev od OHR i drugih međunarodnih organizacija, uvek im je cilj bio - da razvale RS, pa čak i da je ukinu. A sad, kad nisu uspeli, pokušavaju oprobanim metodama, preko umetnosti. Holivudski film trebalo bi da animira svetsku javnost i da Srbi opet budu na stubu srama. Ipak su to jalovi pokušaji, ali ćemo mi reagovati ako se budu iznosili lažni podaci. Kako je moguće da Srbi u sopstvenoj kući budu zločinci i agresori? Očigledno je da je Anđelina primila veliki novac da to uradi, da je sve orkestrirano!
Anđelina, marš!

Šta je sadržaj filma

Na početku filma Ajla se sprema za sastanak sa srpskim policajcem. U sledećoj sceni oni plešu u sarajevskom noćnom klubu, kad eksplodira bomba, koja narušava mir u ovom multietničkom gradu. Bombu su, naravno, postavili Srbi.

U sledećoj sceni žene odvlače u autobus, koji ih vodi u srpski kamp, gde ih siluju! Srpski policajac baca jednu od žena na haubu automobila i siluje je. Policajac grabi Ajlu da i nju siluje, ali ga zaustavlja Danijel, „njen“ Srbin, koji je štiti od silovanja i poručuje da nju niko ne sme da dotakne. Ajla preživljava tako što je zaključana u sobi u kojoj spava samo s Danijelom. Razlog zbog kojeg bi neko proveo ceo rat braneći ženu s kojom je imao samo jedan sastanak ostaje nepoznat.

Istoričari: Fama o Indijancima s Balkana!

Istoričar Srđan Cvetković sa Instituta za savremenu istoriju za Kurir kaže da u Anđelininom filmu nema ničeg novog.

- To je danak nasleđu i stereotipima iz 90-ih, ostaci zapadne propagande koji još ostavljaju posledice. Crno-bela slika nije se promenila pa i dalje vlada fama o dobrim i lošim momcima, kaubojima i Indijancima na Balkanu. Nisam ga gledao, ali po onome što čitam, vidim da film nije otišao dalje od toga. Možda je ideja bila dobra, ali izvedba nije. Isti je slučaj i s filmom „Nemoguća misija“ s Tomom Kruzom. Novo bi bilo da su ispitali postojeće stavove, ali ovo je samo produžetak kampanje - kaže Cvetković.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.