Reklame


Ogorčena jer smo otkrili da traži ukidanje RS, holivudska glumica na Tviteru napisala: Da li je moguće da cela nacija veruje zakuvanoj priči smeća od novina


BEOGRAD - Anđo, obuzdaj se, bre!
Anđelina Žoli ima zaista ambiciozne projekte. Posle najave akcije ukidanja Republike Srpske, popularna glumica okomila se i na Kurir! Ljuta jer smo objavili mejl kojim njen saradnik poziva udruženja po BiH da se pridruže Anđelininoj inicijativi da se ukine Republika Srpska kao „genocidna tvorevina“, Anđa je na svom nalogu na Tviteru JolieProject napisala:

- Da li je moguće da cela nacija veruje zakuvanoj priči smeća od novina, zasnovanoj na lažnom i-mejlu nepostojeće osobe.

Poruka nije lažna

Kurir joj je odgovorio da „neki o njenom filmu misle da je smeće...“
Obrad Bubić, predsednik Udruženja logoraša Republike Srpske, koji je i dobio sporan i-mejl, poručio je Anđelini da može da dođe i lično se uveri da li je poruka lažna, izmišljena i postojeća:

- Ne samo Anđelina, ko god hoće može da dođe da proveri moj kompjuter. Poruka je verodostojna.


Kanonadu po Kuriru i Srbima nastavlja i sarajevski Dnevni avaz:
„Ako u Srbiji ima iole demokratske vere u mogućnost da se region promeni, da prestane robovanje mitomanskoj istoriji, onda bi u Beogradu Anđelinin film trebalo da dočekaju ovacije!“

Razočarao je Beograd

Avaz dalje piše da je Anđelina razočarana i zapanjena „medijskom povikom koja je krenula iz Beograda“:

„Iznenađenje je tim veće što se srbijanski mediji upuštaju u potpuno proizvoljne konstrukcije o navodnoj političkoj pozadini ovog filma, za šta u Anđelininom timu samo kažu da je ‘potpuno netačno’.“

Između ostalog, Avaz navodi da Kurir piše „u totalitarističkom maniru, koji neki upoređuju sa severnokorejskim mentalnim sklopom, i da filmu ‘U zemlji krvi i meda’ pripisuje projektovani politički angažman“.
Kritičari razapeli Žolijevu
Čekamo te, Anđelina
Bata Živojinović: Anđelina je kreten!
Srbi objavili rat glumici: Anđo, ne znaš šta te čeka
Anđelina: Nemam ništa protiv Srba
Anđelina, marš!
Anđelina Žoli traži ukidanje Republike Srpske!




Za film možete glasati na sledećem linku:
http://www.imdb.com/title/tt1714209/



Goran Paskaljević

- Neka se Anđelina bavi svojim poslom, glumom i režijom, a ne politikom. Nisam pogledao film, tako da ne znam o čemu se u njemu radi. Nažalost, u poslednje vreme sve je više antisrpskih filmova, jer svaki film koji je loš smatram antisrpskim.

Oliver Dulić

- Ne volim filmove s ratnom tematikom, tako da nemam nikakav komentar.

Nemanja Šarović
- Nažalost, u američkim filmovima nekada su Rusi obavezno bili zlikovci, a danas su to, uglavnom, Srbi. Mislim da Vlada treba pod hitno nešto da preduzme i finansira film koji će istinito prikazati događaje iz ratova u bivšoj Jugoslaviji. Inače će nas svi okarakterisati kao genocidan narod.

Milutin Mrkonjić

- Ne gledam filmove i nemam pojma o čemu pričate.

Zoran Šami
- Čitao sam u medijima o čemu se radi u filmu. Najverovatnije ga neću ni gledati jer mi je muka od sličnih filmova.

Lidija Vukićević

- Glumica njenog profila ne bi smela da bude sudija čitavom narodu. Ona ne zna šta se ovde dešavalo, a svoju priču konstruisala je na osnovu političkih informacija. Bilo je zločina u ovim ratovima i s jedne i s druge strane ali kako to da su obavezno Srbi zlikovci, a svi ostali dobri. Izgubila je moje simpatije, kao i Rade Šerbedžija.

Milica Milša
- To je neprofesionalno i neljudski. Naravno, ukoliko je sve tako kako se priča, jer film još nisam pogledala.

Srđan Dragojević
- Nisam još po­gle­dao film. Tek kada ga vidim, mogu vam dati svoj komentar.


Izazvala virtuelni rat Srba i Bošnjaka

Na internetu se vodi pravi virtuelni rat između Srba i Bošnjaka zbog Anđelininog filmskog ostvarenja. Konkretno, na sajtu Imdb.com, koji se bavi rejtingom filmova, „U zemlji krvi i meda“ ima ocenu 5,2 od mogućih deset. I dok Srbi glasaju sa jedinicama, Bošnjaci joj daju najvišu ocenu.

Na sajtu Change.org pokrenuta je globalna kampanja „Bojkotujte Anđelinu Žoli“. Najčešći komentari su da je film rasistički, da falsifikuje istoriju i da plasira laži o Srbima. SNP Naši Republike Srpske pokrenuli su peticiju protiv Anđeline na internetu i najavili da će blokirati sve bioskope širom RS.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.